hoe gaan we te werk?

Het aankopen van jouw toekomstige woning

Het kopen van een woning is niet niks. Er komt veel bij kijken en het is belangrijk dat je de juiste keuzes maakt, het gaat namelijk wel om je toekomstige thuis. Wij zijn doortastend, alert en bijzonder goed ingevoerd. Jouw regio is onze specialiteit. Op deze pagina nemen we je mee in ons aankoopproces.

Stap 1

Samen op zoek naar je nieuwe woning

We helpen je graag bij het bij het vinden van je droomwoning. Zodra je jezelf bij ons hebt ingeschreven en wij jouw wensen hebben geïnventariseerd, gaan we voor je op zoek. Hiervoor gebruiken we, onder andere, ons netwerk van VastgoedPro dat ons constant op de hoogte houdt van vraag en aanbod – en van de actuele ontwikkelingen op de woningmarkt.

Stap 2

De bezichtiging

Zodra we een woning gevonden hebben die overeenkomt met jouw wensen maken we een afspraak met de verkopend makelaar. Wij zijn gewoon bij de bezichtiging aanwezig. Samen bespreken we de woning en hoe je deze ervaren hebt. Hierna adviseren we je met betrekking tot juridische en bouwkundige aspecten en geven we een waarde advies.

Stap 3

Wij gaan extra onderzoek voor je doen

Wij gaan op kantoor verder voor je aan de slag met de woning. Denk bijvoorbeeld aan bestemmingsplannen, Vereniging van Eigenaren, milieuaspecten en het energielabel. Op deze manier kunnen we je een compleet beeld van de woning geven. Hierop baseren we vervolgens ons weloverwogen advies.

Stap 4

De onderhandeling

We zetten alle informatie over de woning voor je op een rijtje, adviseren je over de beste biedingsstrategie en nemen de onderhandelingen uit handen. Ook kijken we welke voorwaarden we meenemen in de onderhandelingen, bijvoorbeeld over de overdrachtsdatum.

Stap 5

Het ondertekenen van de koopovereenkomst

Goed nieuws! Je bod is geaccepteerd. Je gaat je droomwoning aankopen. De verkoopmakelaar gaat de koopovereenkomst opstellen. Wij nemen deze met je door voor de ondertekening, zo weet je zeker dat het goed zit.

Stap 6

Financiering

Oké, de koop is gesloten, tijd om de financiering rond te maken. Wij kunnen je doorverwijzen naar een onafhankelijke hypotheekadviseur, die kan je precies vertellen welk bedrag aan hypotheek je nodig hebt. Ook kunnen we je helpen aan een taxatierapport. Die moet worden opgesteld door een onafhankelijke taxateur als onderbouwing van de financieringsaanvraag.

Stap 7

Op naar de notaris

Je bent er bijna. Vandaag ga je naar de notaris en krijg je de sleutel. Eerst gaan we je nieuwe woning nog één keer bezichtigen. We nemen de meterstanden op en controleren of de woning is aangeleverd zoals afgesproken.

Stap 8

Aftercare

Wij begeleiden de aankoop van een woning tot het moment van sleuteloverhandiging. Maar ook daarna kun je altijd nog bij ons terecht met vragen of voor advies. Jurgens & van Bemmelen staat voor je klaar!

CONTACT OPNEMEN

WE STAAN VOOR je KLAAR

Spreekt onze manier van samenwerken je aan? Neem gerust eens vrijblijvend contact met ons op voor een oriënterend gesprek.